MERCAT GUINEUETA
BARCELONA

  EL MERCAT

La seva activitat comercial es va iniciar per satisfer les necessitats de comerç de la població que s’instal·lava a la zona nord de la ciutat. Sens dubte va ser un pas molt important per proporcionar vida al barri de la Guineueta que dona nom al mercat, una mica aïllat fins aleshores. Fins mitjans del anys vuitanta el mercat viu el seus millors anys, mantenint-se encara com l’única gran superfície de comerç alimentari en fresc d’una zona amplia i concorreguda.

L’any 2010 es va plantejar la reforma del mercat de la Guineueta, i quasi per unanimitat, els comerciants van acceptar tirar endavant les obres de remodelació, les quals van començar l’any següent.
La intervenció ha consistit en una remodelació integral i una ampliació de l’espai (2.111 metres quadrats més, tot resultant una superfície construïda de 6.515 metres quadrats). De l’antic edifici s’ha conservat l’estructura i la coberta sobre l’espai de venda. S’han renovat els serveis, l’àrea logística (brossa i àrea de càrrega i descàrrega), espais de magatzems i cambres frigorífiques en la planta soterrani. L’espai dels antics magatzems del mercat és ara l’autoservei, adjudicat a l’empresa Mercadona. També s’ha renovat la façana de l’edifici, que ara ofereix una imatge més moderna i atractiva. D’altra banda, la remodelació ha fet que l’edifici del mercat s’acosti físicament al passeig de Valldaura a través de la construcció d’un vestíbul exterior sota una pèrgola vidriada i on s’hi ha ubicat de nou el bar, l’oficina bancària i part de les botigues que es trobaven en la part posterior del mercat (on actualment s’hi troba Mercadona). Així, el mercat s’ha dotat d’una marquesina que té una superficie de 800 metres quadrats en l’accés principal pel passeig de Valldaura. Aquesta estructura ha generat una petita plaça coberta on s’hi poden desenvolupar petites activitats.

Aquest mercat és un referent central del barri, per la seva col·laboració i participació en totes les activitats festives pròpies de la zona.
Sens cap mena de dubte, el Mercat de la Guineueta és un gran centre de comerç on podem trobar tots el productes frescos i de primera qualitat que necessitem, sempre atesos amb el millor tracte per part dels botiguers.


© Diseny Juan Gutierrez