Els aliments
. FRUITES
Nectarina
Nectarina
 

Es tracta d'un arbre, la nectarina, que va néixer arran d'una mutació natural de presseguer. Pertany a la família de les Rosàcies. La diferència principal amb el préssec és la manca de borrissol ja que la nectarina té una pell llisa i brillant.
Té la forma del préssec, però amb la pell llisa de color rogenc i amb unes estries grogues. Fa entre 30 i 55 mm. La polpa té una textura consistent i ferma i el sabor és dolç i de vegades una mica àcid. Molt saborosa i refrescant. Al centre té un os que no es troba adherit a la carn.
Les nectarines es poden consumir com fruita de taula, o cuites per elaborar melmelades i confitures. També forma part de farcits o decoració de pastissos.
Tot i que aquí el seu cultiu pugui semblar bastant recent, realment la nectarina ja era coneguda a Anglaterra al segle XVI, però aquesta varietat de presseguer procedeix de la Xina.

VARIETATS
Hi ha més de 150 varietats de nectarina, però es divideixen totes elles en dos grans grups:
Nectarina blanca: té la polpa blanca i és de sabor dolç però amb certa acidesa.
Nectarina vermella: la polpa és groguenca, és més fibrosa però més dolça i menys àcida que l'anterior.

PROPIETATS
La nectarina, vita té efectes beneficiosos sobre la salut degut principalment al seu alt contingut d'antioxidants i vitamina A, vitamina C, betacarotè i potassi.

Composició per 100 g de porció comestible
Calories (Kcal)
  57
Hidrats de carboni (g)
  14
 Fibra (g)
  22
 Potassi (mg) 
  259
Magnesi (mg)
  1
 Vitamina A (mcg) 
  1248 UI
 Vitamina B3 (mg)
  1,5
Vitamina C (mg)
  7
mcg = micrograms